Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv tri Makedonca

USKOK-ova optužnica zbog otmice u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kaznenog djela otmice USKOK je nakon istrage podigao optužnicu protiv dvojice makedonskih državljana Kire Stojanovskog (44) i Andreja Petejchuka (30) te hrvatskog državljanina Blagoja Georgieva (31) koji su se krajem prošle godine na području Makedonije i Hrvatske povezali s još jednom osobom s ciljem da na području Rijeke otmu jednu osobu i prisile je da im preda veći novčani iznos.

USKOK je navodeći inicijale i dob okrivljenih izvijestio danas na internetskim stranicama da je protiv trojca, koji se lani od studenog do 21. prosinca povezao i organizirao s još jednom osobom u zajedničko djelovanje, sudac istrage Županijskog suda u Rijeci produljio istražni zatvor.

Trojica osumnjičenika uhićena su 21. prosinca u Rijeci u akciji specijalne policije koja im je zapriječila prolaz ulicom, izvukla ih iz automobila i odvezla u policijsku postaju. U USKOK-ovom zahtjevu za pritvor koji im je određen 23. prosinca bio je naveden i makedonski i bugarski državljanin Kiril Markovski (54) koji je u bijegu.

Mediji su tada, bez službene potvrde pisali da su okrivljeni došli u Rijeku kako bi od makedonskog državljanina koji je iz Makedonije pobjegao u Hrvatsku saznali gdje se nalazi oko pola milijuna eura ukradenih u oružanoj pljački vozila makedonske banke početkom prošle godine. Žrtva otmice navodno je bio član skupine koja je ukrala taj novac. Novac nije pronađen, a ostali pljačkaši su uhvaćeni.

USKOK preuzima istragu nad slučajevima otmice ako je žrtva dijete, ako je riječ o prijetnji ubojstvom ili teškim ozljedama ili ako otmicu priprema i izvodi skupina, odnosno zločinačka organizacija. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene