Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Zaradili 24 tisuće eura

Uskok optužio dvojicu Pakistanaca zbog krijumčarenja migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je u Zagrebu optužio dvojicu Pakistanaca pod sumnjom da su iz Srbije u Hrvatsku prebacili 42 migranta te iz Hrvatske u Sloveniju 33 migranta, na čemu su zaradili oko 24 tisuće eura.

Okrivljene krijumčare terete da su se od kolovoza do rujna 2017. u Zagrebu dogovorili s nepoznatim osobama iz inozemstva da će za tisuću eura po osobi iz Srbije u Hrvatsku prebaciti veći broj migranata, kojima će organizirati prihvat i smještaj u Zagrebu, kao i daljnje prebacivanje u Sloveniju.

Pročitajte i ovo Strani radnici Podignuta optužnica Unosan posao na granici: Policajac s poduzetnikom dogovorio da mu propušta migrante koji će raditi za njega Ilustracija Za sitniš Policajci uhitili migrante pa ih tražili novac za prijevoz, stigla im je optužnica

Nakon što su nepoznate osobe prebacile migrante preko srpsko-hrvatske granice, okrivljenici su ih odvezli do Zagreba, a dio njih i u Sloveniju, objavio je u četvrtak Uskok svojim na internetskim stranicama.

U 16 navrata okrivljenici su, prema sumnjama Uskoka, iz Srbije u Hrvatsku prebacili 42 strana državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju njih 33, za što su ukupno primili 24.350 eura.

Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene