Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenska policija zaplijenila je u trima zasebnim akcijama ukupno 111, 6 grama heroina, uhitila pet osoba zbog osnovane sumnje u zloporabu opojnih droga te je protiv njih podnijela kaznene prijave, rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.


Kostanić je istaknuo kako je riječ o značajnoj akciji jer je uhićeno petero najvećih šibenskih dilera heroina, među kojima je i jedan žena. Svi oni policiji su od prije poznati, a neki su zbog preprodaje droge već bili i kažnjavani. 

Vezani članci Kokain, ilustracija - 3 Znate li koliko se droge dnevno potroši u Zagrebu? Dr. Sakoman: "Kokain je bio gotovo sastavnica dobrog noćnog provoda" Uhićenja dilera u Osijeku Odvjetnik jednog od uhićenih u Osijeku: "Materijalni dokazi su opskurni. Svaka odluka osim puštanja da se brane sa slobode bila bi protivna zakonu"

Uhićeni dileri privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku koji im je odredio pritvor.

Šibenski dileri, kazao je Kostanić, uhićeni su u akcijama koje su policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU šibensko-kninske proveli od 29. veljače do 4. ožujka. 

U prvoj akciji u šibenskoj četvrti Šubićevcu u automobilu su zatečeni 29-godišnja žena iz Skradina i 28-godišnji muškarac iz Pirovca kod kojih je policija pronašla 2,1 grama heroina podijeljenih u četiri tzv. piza.

Naknadnom pretragom vozila još je pronađeno 7,4 grama heroina, također namijenjenog preprodaji na području Šibenika i Skradina.

Tri dana kasnije u večernjim satima u šibenskoj četvrti Vidici policija je kod 34-godišnjeg muškarca pronašla čak 88,6 grama heroina. On je, kako je utvrđeno kriminalističkom obradom, drogu nabavljao u Splitu i držao ju u svom stanu. Za njega ju je u prethodnom dogovoru s kupcima preprodavao 30-godišnjak kojega je policija također uhitila.

Iste je večeri policija uhitila i 48-godišnjeg muškarca iz Šibenika koji je i prije bio prijavljivan zbog preprodaje droga te je za to kazneno djelo bio i više puta osuđivan, kazao je Kostanić.

On je u trenutku kada je spazio policajce, odbacio 4 grama heroina podijeljenog u četiri plastična paketića, tzv. suze. Sljedećeg dana, 4. ožujka, policija je pretražila njegov stan i zaplijenila još 10 paketića heroina ukupne težine 9,5 grama. U stanu je pronađena i precizna vaga te iznos od 5300 kuna za koji se osnovano sumnja da je zarađen preprodajom heroina kupcima sa šibenskog područja, rekao je Kostanić.

Dodao je kako se zatvorska kazna za preprodaju i zloporabu opojnih droga kreće od 3 do 12 godina.