Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni autori sotonističkih grafita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranska Policijska uprava je izvijestila da je uhićeno dvoje hrvatskih državljana od 16 i 19 godina osumnjičenih da su ispisivali grafite sotonističkog sadržaja i oštećivali nadgrobne spomenike na riječkom groblju Zametu.

Kriminalističkom obradbom policija je utvrdila da su njih dvoje 13. siječnja kasno navečer pili alkoholna pića u parku na Zametu te se zaputili na groblje i sprejevima crne i crvene boje ispisali više grafita na grobnim pločama i središnjem križu, zacrnili portrete pokojnika i podatke o njima na nekoliko ploča.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan

Policija je utvrdila da ih je na taj čin potaknula želja za
isticanjem u društvu u kojem se kreću. Osumnjičeni su da su počinili kažnjiva djela uništenja i oštećenja tuđe stvari i povrjede mira pokojnika te će biti kazneno prijavljeni odvjetništvu za mladež, a branit će se sa slobode. Šteta će biti utvrđena nakon podnošenja odštetnog zahtjeva riječkoga komunalnog društva "Kozale" koje upravlja grobljima.

Na središnjem križu groblja sprejem su bile ispisane tri šestice, natpis na engleskom "Kill Jesus (Ubij Isusa)" i "Pakal". Na zidovima groblja bilo je napisano "This is hell patrol (Ovo je paklena ophodnja)", "Jesus is dead (Isus je mrtav)" i "Satan is our God (Sotona je naš Bog)" te nacrtan preokrenuti križ i ponovno tri šestice.

Uz to jedan kip Majke Božje pronađen je preokrenut naopa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene