Obavijesti Video Pretražite Navigacija

S. Brod: Završila akcija "Mreža", privedena petorica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražnom sucu Županijskoga suda u Slavonskome Brodu sprovedeno je pet osoba u dobi od 27 do 30 godina i time je završila akcija kodnog naziva "Mreža", tijekom koje je razotkrivena skupina krijumčara cigareta i droge.

Četvorica su jučer uhićena u Brodu i jedan u Županji pod sumnjom da su počinili kažnjiva djela zlouporabe droga i izbjegavanja carinskoga nadzora. Riječ je o osobama koje su više puta kažnjavane, a neke su izdržavale i višegodišnje zatvorske kazne zbog istih kažnjivih djela. Kako je rečeno, time je završila akcija kodnog naziva "Mreža", u tijeku koje je razotkrivena skupina krijumčara cigareta i droge. 

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Brod s dorgom Udar na kartele VIDEO Elitne postrojbe u filmskoj akciji pohvatale krijumčare kokaina: "Ovo je najveća zapljena u povijesti naše zemlje"

U toj višemjesečnoj akciji na području cijele države uhićeno je ukupno 20 osoba te zaplijenjeno krijumčarene robe u vrijednosti od dva i pol milijuna kuna.

Po riječima načelnika PU-a Mije Kršića kriminalističkom obradbom utvrđeno je kako su uhićeni D.B. (28), M.B. (30), V.M. (30),P.M. (30) i A.P.(27) od kraja prošle godine do dana uhićenja u više navrata organizirali krijumčarenje i preprodaju veće količine raznih vrsta droge, cigareta bez markica Ministarstva financija, te tenisica bez dokumentacije.

Akcija "Mreža" počela je u prosincu prošle godine na području PU-a, podsjetio je Nikola Perković iz Uprave kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga MUP-a. U akciji je u više navrata, ukupno u devet puta, zaplijenjeno 92.000 kutija raznih cigareta bez markica, šest kilograma marihuane, 260 grama kokaina te 960 pari tenisica marke "nike" bez dokumentacije. 

Ukupna vrijednost zaplijenjene robe je oko dva i pol milijuna kuna, kazao je Perković. Tomu treba dodati i zapljenu triju automobila koji su služili u počinjenju kažnjivih djela, pa vrijednost nadmašuje tri milijuna kuna.

Osim petorice jučer uhićenih organizatora u akciji je uhićeno i s kaznenom prijavom sprovedeno još 15 osoba, od kojij su neke zadržane u pritvoru. Pretragom stanova i drugih prostorija te prijevoznih sredstava pronađen je veći broj mobilnih uređaja koji su služili za dogovore, više telefonskih kartica raznih operatera, manja količina droge te streljiva za pištolje i baruta. 

Pretpostavlja se kako su robu, ponajprije cigarete, krijumčarili iz susjedne BiH, a bila je namijenjena svim ilegalnim tržištima u našoj zemlji, a dijelom i u Sloveniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene