Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena dvojica osumnjičenika za pljačke 700.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako su uhićena dvojica mladića koje se sumnjiči da su tijekom ove godine u dvama razbojstvima u poslovnicama Privredne banke Zagreb ukrali oko 700.000 kuna.

Načelnik sektora kriminalističke policije PU Vitomir Bijelić na konferenciji za novinare rekao je da će dvojica mladića iz Rijeke, u dobi 23 i 24 godine, biti privedena danas poslijepodne u istražni centar Županijskoga suda u Rijeci.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Ilustracija Pozivao na fizioterapiju Nogometni trener godinama silovao tinejdžere: Dovodio ih u stan i napastovao na stolu za masažu

Po njegovim riječima 23-godišnjaka se sumnjiči da je 30. ožujka uz prijetnju vatrenim oružjem iz poslovnice PBZ-a u Marinićima pokraj Rijeke odnio 383.500 kuna. Drugoga, 24-godišnjeg mladića, sumnjiči se da je 31. listopada iz poslovnice u Dražicama pokraj Rijeke, prijeteći automatskom puškom, ukrao 320.000 kuna.

Bijelić je izvijestio da su dvojica međusobno povezanih mladića uhićena zahvaljujući preventivnoj policijskoj akciji pooštrenog nadzora bankovnih i poštanskih ureda tijekom ovoga mjeseca.

Naime, policajci su 4. prosinca uočili dvojicu mladića u blizini
ranije opljačkane poslovnice banke u Dražicama. Pregledom naprtnjače koju su imali sa sobom pronađena je automatska puška s 11 metaka, sredstva za maskiranje, a mladići su nosili dvostruke jakne, vjerojatno radi lakšeg bijega i sakrivanja nakon razbojstva.

Utvrđeno je da je jedan od njih 24-godišnjak koji je u listopadu počinio razbojstvo u istoj poslovnici banke. U pratnji s njim prilikom policijske akcije u Dražicama 4. prosinca bio je i treći mladić.

Policijskom obradom nakon toga otkriven je identitet osumnjičenoga za pljačku u Marinićima te su dvojica mogućih razbojnika privedeni, a nad još trojicom mladića obavlja se kriminalistička obrada zbog sumnje da su sudjelovali u pripremi razbojstava, da su znali za ta djela ili da su primali dio novca od pljačke.

Dio ukradenog novca potrošili su na kupnju dvaju automobila, mobitela, tehničke opreme kao i za pokrivanje svojih dugova te na uloge u kladionicama, sumnjiči ih policija.

Ni jedan od ove dvojice do sada nije bio kazneno prijavljivan, a ova dva razbojstva jedine su pljačke počinjene u bankovnim ustanovama na području Policijske uprave primorsko-goranske tijekom 2007.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene