Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ćurković nepravomoćno osuđen za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražni centar Županijskog suda u Puli danas je u pratnji djelatnika istarske policije sproveden Matko Ćurković (28) koji je jučer uhićen u Poreču dok je provaljivao u kamp-kućice tamošnjeg autokampa "Zelene lagune".

Glasnogovornik istarske Policijske uprave napomenuo je kako je Ćurković jučer u policijsku postaju doveden u sklopu istrage kažnjiva djela imovinske naravi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednoglasno proglašen krivim Hrvatski državljanin osuđen zbog pozdravljanja "Hitlerovim pozdravom", izbacili ga iz Austrije Slika nije dostupna Svirepo ubojstvo u BiH Policajac koji je ubio suprugu osuđen na 14 godina zatvora

Mate Ćurković je u listopadu prošle godine nepravomoćno osuđen na jedanaest i pol godina zatvora zbog ubojstva svećenika, don Mije Stijepića, u lipnju 2003. pokraj Pirovca. 

No budući da mu pravomoćna presuda nije donesena u roku od dvije i pol godine, koliko je maksimalno mogao biti u pritvoru, pušten je iz pritvora u lipnju ove godine. 

Naime, šibenski sudac Dalibor Dukić tek je krajem ožujka ove godine napisao obrazloženje presude iz listopada prošle godine, a službenica Županijskog suda u Šibeniku tek je nakon 50-tak dana otpremila spis na Vrhovni sud, iako je bila riječ o pritvorskom predmetu koji inače imaju prednost. 

Spis je na Vrhovni sud došao 7. lipnja, samo dva dana prije isteka Ćurkovićeva pritvora, pa je on 9. lipnja pušten na slobodu. 

Državno sudbeno vijeće (DSV) zato je novčano kaznilo šibenskog suca Dukića jer nije na vrijeme izradio i otpremio nepravomoćnu presudu Mati Ćurkoviću, ubojici posedarskog svećenika Mije Stijepića, a predsjednik Županijskog suda u Šibeniku Sanibor Vuletin pokrenuo je stegovni postupak i protiv službenici na šibenskom sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene