Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen osuđeni ubojica 19-godišnjeg Splićanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na slovenskoj strani graničnog prijelaza s Hrvatskom u Bregani uhićen je bjegunac Vinko Budiša i izručen hrvatskoj policiji, koja ga je prepratila u zagrebački Okružni zatvor u Remetincu, potvrdila je u srijedu večeras glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

- Slovenska policija uhitila je Vinka Budišu sinoć oko 20,50 sati s krivotvorenom putovnicom, nakon čega ga je predala hrvatskoj policiji, rekla je Ljuba.

Pročitajte i ovo Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke" Policijska kontrola na granici NOVE MJERE Slovenija će zatražiti produljenje kontrole na granici s Hrvatskom

O daljnjem uhidbenom postupku glasnogovornica Ljuba nije željela govoriti.

Vinko Budiša, 44-godišnji bivši specijalac, pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i 11 mjeseci zbog ubojstva 19 -godišnjega Milenka Đekića 1996. ispred diskoteke Paladium u Splitu.

Zbog pogoršanja zdravlja prouzročenog PTSP-om, Županijski sud u Splitu mu je odobrio jednu odgodu izdržavanja kazne, no u lipnju ove godine odbio je njegov zahtjev za još jednom odgodom i uputio ga na izdržavanje kazne. 

Umjesto u zatvor, Budiša je otišao u zagrebačku psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan, odakle je nestao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene