Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen osječki manijak

Žrtve: Napadač je zgodan, mlad i njegovan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka policija uhitila je jučer manijaka koji je od sredine rujna do kraja prosinca počinio ukupno 12 kaznenih djela, od toga dva djela izjednačena sa spolnim odnošajem i deset bludnih radnji.

Iz PU osječko-baranjske doznaje se kako je osječki manijak 21-godišnji mladić s područja Bjelovara, koji zadnju godinu dana neprijavljeno živi u Osijeku. Radio je kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu. 

>> Osječki manijak postao nasilan

Mladić je priznao da je počinio kaznena djela te se požalio policiji da se jednostavno nije mogao suzdržati, da je nagon bio jači od njega. 'Napadao je kada se vraćao s posla ili kada je hodao gradom i ugledao zgodnu ženu. Obično ih je napadao s leđa, čvrsto ih obuhvatio rukama i prepipavao preko odjeće', izjavila je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.  

Na različitim lokacijama i u različito vrijeme napao je deset žena u dobi od 15 do 36 godina, a zanimljiva je činjenica da su sve žrtve posvjedočile kako je napadač iznimno mladi, zgodan i njegovan. Napadača ni jedna žrtva nije prepoznala niti je uhićen u policijskim sačekušama, njegovo hvatanje isključivo je rezultat operativnog rada policije na terenu.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU-a Josip Adrić rekao je kako je osumnjičenik najprije pozvan na obavijesni razgovor, a nakon utvrđivanja osnovane sumnje i uhićen. Dodao je da se osumnjičenik nije opirao pri uhićenju, a u nazočnosti branitelja priznao je počinjenje kažnjivih djela.

Napomenuo je kako je videonadzorna kamera u Radićevoj ulici u Osijeku snimila osobu koja je išla u stopu iza jedne od žrtava, nakon čega je počeo utvrđivati osumnjičenikov identitet, koji je ubrzo nakon toga doveden u policijske prostorije i identificiran. Na novinarski upit jesu li uhićenika pregledali psiholog ili psihijatar, Adrić je kazao kako će se osumnjičenikova ubrojivost utvrditi tijekom istrage ili sudskog postupka, jer to nije u nadležnosti policije.

Za kaznena djela koja je počinio mladić bi mogao dobiti zatvorsku kaznu u trajanju do deset godina. Policija je potvrdila kako napadač, koji je sproveden istražnom sucu, otprije nije kazneno evidentiran.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene