Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetio oružjem

Uhićen dvostruki pljačkaš iste turističke poslovnice u Šibeniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija u rekordnom je roku pronašla lopova koji je dva puta ove godine, 28. siječnja i 3. veljače, u oružanim pljačkama iz iste poslovnice jedne šibenske putničke agencije ukrao ukupno 88 tisuća kuna.

Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić je rekao kako je riječ o 42-godišnjaku s otoka Ugljana kojega policija, osim za razbojstvo, sumnjiči i za lažno predstavljanje. Opsežnom kriminalističkom obradom policija je utvrdila kako je muškarac s Ugljana 28. siječnja ušao u poslovnicu jedne šibenske putničke agencije te od 33-godišnje službenice, prijeteći joj pištoljem, tražio da mu dade novac. Pošto je uzeo 58 tisuća kuna, službenicu je, prijeteći joj oružjem, vezao u jednoj prostoriji i pobjegao.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Pernar privedn u Šibeniku novi cirkus Pernar opet priveden, ovaj put u drugom gradu: Oglasila se i policija

Nekoliko dana poslije, 3. veljače, vratio se u tu poslovnicu te je na isti način, uz prijetnju pištoljem, ukrao 30 tisuća kuna, a u prostoriji agencije vezao je 49-godišnju službenicu te pobjegao. U kući kojom se koristi muškarac policija je pronašla predmete koji se mogu dovesti u vezu s pljačkom.

U istrazi policija je utvrdila kako je isti muškarac 24. siječnja pokušao opljačkati poslovnicu jedne banke u Šibeniku. Nakon isteka radnog vremena uhvatio je službenicu banke na odlasku, lažno se predstavio kao policijski službenik te zatražio da ga pusti u banku.

Službenica ga na sreću nije pustila, a o slučaju je obavijestila policiju. Kako je rekla glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor, i to je bila 'jedna od indicija zahvaljujući kojima je pljačkaš uhvaćen'. Dodala je da je policiji pri uhićenju pomogao fotorobot pljačkaša koji je načinjen po snimkama nadzornih kamera opljačkane poslovnice putničke agencije i po sjećanju službenica. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene