Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši Croscov voditelj projekta remonta platformi Miroslav Pacak uhićen je u zračnoj luci Pleso pri povratku iz Tunisa.


Informaciju nam je potvrdio Pacakov odvjetnik Mato Matić. Pacak se trenutno nalazi u istražnom zatvoru Remetinec.  Iz zatvora će tijekom dana biti doveden u sjedište USKOK-a kako bi iznio svoju obranu, kazao je odvjetnik Matić.
Prije nekoliko dana uhićen je izvršni direktor Ine Bojan Milković kojeg USKOK tereti za primanje mita u suradnji s Pacakom.

Vezani članci Potonula platforma - 3 Greenpeace tvrdi: "Ina izbjegava svoje obaveze. Početak sanacije bušotine Ivane D je kozmetičko rješenje" Potonula platforma - 1 Ivana D još je na dnu mora: Nakon havarije Ina ima plan

USKOK sumnja da je Milković dok je bio predsjednik Crosco-a zajedno s Miroslavom Pacakom, nekadašnjim voditeljem projekta remonta svih platformi Crosco-a, od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovao davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. Odgovorne osobe u poduzećima od kojih je traženo mito su, kako bi dobile poslove koji su im bili potrebni za nastavak poslovanja, dale tražene iznose, navodi USKOK.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova. Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud prošloga im je tjedna blokirao imovinu

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju