Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenska policija uhitila je 29-godišnjeg muškarca iz Šibenika, osumnjičenog da je preksinoć bacio eksplozivne naprave na šibenski noćni klub "Inside", pri čemu je počinjena materijalna šteta, ali nitko nije ozlijeđen, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.


Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 29-godišnjak 9. ožujka bio izbačen iz noćnog kluba "Inside" nakon čega je ponovno neovlašteno ušao u klub, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Hitna (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Zavarivao spremnik goriva na automobilu pa teško stradao u nastaloj eksploziji, liječnici mu se bore za život Slika nije dostupna Broj mrtvih u Rusiji popeo se na 117

Kada je još jednom udaljen iz kluba, 29-godišnjak je očigledno revoltiran izbacivanjem, prvo bacio ručnu bombu koja je pala ispred objekta "Veseli sat" u vlasništvu tvrtke "Vijur" koji se nalazi u neposrednoj blizini kluba "Inside".

U eksploziji su oštećena ulazna vrata i pročelje objekta ispred kojega je bomba pala, a oštećeno je i jedno osobno vozilo.

Nakon toga 29-godišnjak je bacio improviziranu eksplozivnu napravu koja je pala na krov noćnog kluba.

U toj su eksploziji oštećeni krov, strop i ventilacijski sustav kluba "Inside".

Tijekom kriminalističke obrade, uz nalog istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, pretraženi su obiteljska kuća, vozilo i brodovi. Pronađena je određena količina streljiva i eksplozivne tvari, no policija nije željela reći o kojoj vrsti i količini je riječ.

Osumnjičeni muškarac priveden je danas u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku. Protiv njega je podnesena kaznena prijava, a sumnjiči ga se za nekoliko kažnjivih djela i to za narušavanje nepovredivosti doma, dovođenje u opasnost života i imovine, oštećenje i uništenje tuđe stvari, te za ilegalno posjedovanje oružja i eksplozivne tvari, navode u šibenskoj policiji.