Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sklapajući ugovore sa svojim roditeljima, 39-godišnji direktor jednog novljanskog trgovačkog društva svoju je tvrtku oštetio za najmanje 332.240 kuna i protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, priopćila je u četvrtak Policijska uprava sisačko-moslavačka.


Od početka studenoga 2011. do sredine studenoga 2013. godine sklopio je ugovor sa svojom majkom kao investitorom o izgradnji stambenog objekta na području Zagrebačke županije. Ugovorom je materijal i opremu za izgradnju trebao osigurati investitor, ali je majci omogućio da građevinski materijal podiže u trgovini građevinskog materijala, čije je račune u iznosu od 246.526 kuna plaćala njegova tvrtka.

Vezani članci Kamion Nesreća kod Rijeke: Optužen da je kamionom pregazio ženu koja je gurala dječja kolica Droga / Ilustracija Gljive, trava, speed, bomboni, ''erektilna dizalica'', pištolj... samo je dio asortimana dilera iz Vukovara

Sa svojim je ocem početkom listopada 2011. godine sklopio ugovor o djelu, kojim je ocu povjerio poslove čuvanja strojeva, alata i materijala na gradilištu. Međutim, otac za te poslove nije imao kvalifikacije i iskustva, niti postoji dokumentacija da je te poslove stvarno obavljao. Na temelju ugovora, do siječnja 2013. godine isplatio mu je 85.714 kuna, za koliko je dodatno oštetio svoje trgovačko društvo, koje se, kako neslužbeno doznajemo, bavi poljoprivrednom djelatnošću. (Hina)