Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ugašen požar kod Prokljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar kod Prokljana ugašen je oko 19,20 sati, ali nisu odrađeni rubni dijelovi požarišta, jer je teritorij miniran i nepristupačan, pa su ostali gasitelji da ga čuvaju i saniraju, izvijestilo je Vatrogasno operativnio središte u Divuljama. Opožarena je oko 60 ha suhe trave i niskog raslinja.

Požar su gasile županijske vatrogasne snage sa ukupno 15 gasitelja i 4 vatrogasnih vozila uz pomoć četiri kanadera, air tractora i helikoptera s uređajem za gašenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gasili i kanaderi Ugašeni požari u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji Slika nije dostupna Buknuo oko ponoći U Bulićima gori hrastova šuma, požar gase i tri kanadera

Tijekom dana na priobalju su buknula 5 požara na otvorenom prostoru u čijim gašenju su sudjelovale zračne snage i državne vatrogasne postrojbe.

U požaru kod Petrčanima u gašenju je sudjelovalo 29 gasitelja i 8 vatrogasnih vozila, a opožarena površina je bila 1,25 ha.

U požaru kod Prokljana u gašenju je sudjelovalo 15 gasitelja sa 4 vatrogasna vozila, 4 protupožarna zrakoplova kanadera, jedan air traktor i jedan helikapter sa uređajem za gašenje.

Na otoku Braču kod mjesta Selce u gašenju je sudjelovalo 43 gasitelja sa 10 vatrogasnih vozila, jedan kanader i jedan air traktor. Opožarena površina 0,14 ha suhe trave i makije.

U požaru na otoku Šolti kod mjesta Grohote u gašenju sudjelovalo oko 30 gasitelja i dva kanadera. Bile su ugrožene kuće, ali ni jedna nije stradala, a opožarena površina je oko 2 ha niskog raslinja i borove šume.

Kod mjesta Vrlika u blizini Knina požar je gasilo 14 gasitelja sa 4 vatrogasnih vozila, jedan kanader i jedan helikopter sa uređajem za gašenje. Opožarena pavršina je 0,24 ha borovih iglica unutar borove šume.

Svi su ovi požari lokalizirani i pod nadzorom gasitelja. Na svim se požarištima dežura i obavlja sanacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene