Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u osnovnoj školi

Učenik kolegama držao nož pod vratom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijetnje nožem i metoda prisile nije nešto preko čega se lako prelazi ni u svijetu odraslih, a kada takvu situaciju zateknemo kod djece situacije je zabrinjavajuća. Upravo to se dogodilo u osnovnoj školi u Dardi kada je Z.Č., inače učenik 7. razreda prijetio svojim vršnjacima.

Z.Č. poznat u školi i kao Zagi inače je imao reputaciju huligana, a njegovi osnovnoškolski kolege su ga se plašili. Prije dva dana je tako četvorici vršnjaka i dvojici učenika petog razreda prijetio nožem i te ih maltretirao po izlasku iz škole. Pod prijetnjom ih je natjerao da se kližu po ledu te je dvojicu i gurnuo na sklisku površinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt

Prema izjavama susjeda, dječak dolazi iz obitelji koja se doselila iz Bosne te nemaju sređeno državljanstvo niti ikakve dokumente. U obitelji je petero djece, a kako tvrde susjedi sva kradu novac po kućama svojih prijatelja, no radi se uglavnom o manjim količinama. Dotični Z.Č. se i sam već jednom susreo s policijom kada je provalio u jednu osječku trgovinu, no kako ravnatelj škole tvrdi do sada s njom nije bilo problema.

Cijelim slučajem se bavi policija i socijalne službe, a prema nekim navodima dječak je priznao kako se 'samo igrao' sa svojim vršnjacima. Nasilnom učeniku prijeti izbacivanje iz škole, dok iz policije još nema konkretnih podataka s obzirom da je obrada još uvijek u tijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene