Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijetnje nožem i metoda prisile nije nešto preko čega se lako prelazi ni u svijetu odraslih, a kada takvu situaciju zateknemo kod djece situacije je zabrinjavajuća. Upravo to se dogodilo u osnovnoj školi u Dardi kada je Z.Č., inače učenik 7. razreda prijetio svojim vršnjacima.


Z.Č. poznat u školi i kao Zagi inače je imao reputaciju huligana, a njegovi osnovnoškolski kolege su ga se plašili. Prije dva dana je tako četvorici vršnjaka i dvojici učenika petog razreda prijetio nožem i te ih maltretirao po izlasku iz škole. Pod prijetnjom ih je natjerao da se kližu po ledu te je dvojicu i gurnuo na sklisku površinu.

Vezani članci Policija, Njemačka Napad nožem u Njemačkoj: Pet osoba ozlijeđeno, jedna se bori za život Napad u Kanadi - 3 Strava u Kanadi: Odjeven u kostim samuraja mačem napao nekoliko ljudi, dvije osobe ubijene, a pet ranjeno

Prema izjavama susjeda, dječak dolazi iz obitelji koja se doselila iz Bosne te nemaju sređeno državljanstvo niti ikakve dokumente. U obitelji je petero djece, a kako tvrde susjedi sva kradu novac po kućama svojih prijatelja, no radi se uglavnom o manjim količinama. Dotični Z.Č. se i sam već jednom susreo s policijom kada je provalio u jednu osječku trgovinu, no kako ravnatelj škole tvrdi do sada s njom nije bilo problema.

Cijelim slučajem se bavi policija i socijalne službe, a prema nekim navodima dječak je priznao kako se 'samo igrao' sa svojim vršnjacima. Nasilnom učeniku prijeti izbacivanje iz škole, dok iz policije još nema konkretnih podataka s obzirom da je obrada još uvijek u tijeku.