Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv i dalje nejasan

Detalji ubojstva u Piškorovcu: Uhićenog muškarca žrtva je već prijavljivala za obiteljsko nasilje?

Irma Balog
Irma Balog DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Irma Balog Irma Balog Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac Barbara Štrbac Foto: DNEVNIK.hr +0 Matjaš Oršuš Galerija 1/3 >>
Ubojstvo u Piškorovcu. Žena koja je u nedjelju u čakovečku bolnicu zaprimljena s teškim ozljedama danas je preminula. Muškarac je uhićen.

Jučer, 16. veljače 2020. godine u 18:52 Operativno-komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu Županijske bolnice u Čakovcu da je na hitni bolnički odjel zaprimljena 37-godišnjakinja s teškim ozljedama opasnim po život.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

Danas, 17. veljače u jutarnjim satima zaprimljena je nova obavijest čakovečke bolnice da je 37-godišnjakinja preminula, izvijestila je policija..

Uhićen je 35-godišnjak s područja općine Mala Subotica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva. Kriminalistička istraživanja nastavljaju se kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja. Policija nije željela otkriti način na koji je žena ubijena.

Kako DNEVNIK.hr neslužbeno doznaje, ubojstvo se dogodilo u obiteljskoj kući u Piškorovcu. Bili su nevjenčani partneri, a iza majke je ostale devetero djece. Točan uzrok smrti utvrdit će obdukcija.

Iz policije kažu kako je osumnjičeni u nekoliko navrata prijavljivan zbog remećenja javnog reda i mira, a iz Centra za socijalnu skrb kažu kako nije bilo događaja koji bi upućivali na obiteljsko nasilje. O maloljetnoj djeci ubijene žene trenutačno skrbe njezina obitelj i punoljetna djeca.

"Do sad nije bila svađa. Živjeli su lijepo i skromno. Odjednom je to počelo", rekla je kći ubijene Irma Balog i dodala da nikad nije pretpostavila da bi se ovako nešto moglo dogoditi. 

Matjaš Oršuš iz Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije govori da se me treba stigmatizirati cijelu zajednicu. 

Još se ne zna je li se uhićeni branio šutnjom

Sve je pratila i reporterka Nove TV Barbara Štrbac. Ponovila je muškarac uhićen sinoć oko ponoći te da bi trebao uskoro biti predan pritvorskom nadzorniku. Još se ne zna je li istražiteljima išta rekao ili se branio šutnjom da pa sa može samo nagađati koji je motiv tragedije. 

"Svi s kojima sam razgovarala rekli su da u obitelji nije bilo većih problema, ali i da je uoči strašnog događaja došlo do svađe, pretpostavlja se da je svemu kumovao alkohol. U ovom trenutku informacije od mjerodavnih službi su oprečne. Iz centra za socijalnu skrb su mi kazali da počinitelj nikada nije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje, odnosno nekada je, ali u prošlosti, u primarnoj obitelji. Iz policije neslužbeno doznajemo, da ipak jest bio prijavljen za obiteljsko nasilje i da ga je prijavila sada pokojna nevjenčana supruga. Mislim da je to nešto s čime se će se nadležne službe morati pozabaviti", doznala je Štrbac.

"Drugi fokus u cijeloj ovoj priči je to da je ovo treća žena koja je ubijena u tri dana u Hrvatskoj. Mnogo se treba govoriti o nasilju u obitelji. Ali ovdje se fokus premjestio s ove strašne obiteljske tragedije na problem koji u Međimurju stanovništvo ima sa romskom zajednicom. Nažalost, to je postao veći problem, kao da je zasjenio cijelu ovu tragediju. To je problem o kojem će se još mnogo razgovarati. Ovdje su svi pripadnici zajednice u šoku, kažu da se dogodila tragedija, i da su prije svega djeca ostala bez majke, a problem se prebacuje na nešto drugo. Niz sastanaka zakazan je za iduće dane kada bi se ovaj problem ponovo, po tko zna koji put trebao pokušati riješiti", rekla je Štrbac. 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene