Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojstvo na Ribnjaku nije sukob BBB-a i punkera, ali je Despićeva ekipa planirala napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić, ubijen noću sa subote na nedjelju u parku Ribnjaku, bio je u 10-članoj skupini maloljetnika koji su, ničim izazvani, napali osumnjičenog za ubojstvo Aleksandra K. (23) i trojicu njegovih prijatelja, objavila je danas zagrebačka policija koja odbacuje nagađanja medija da je riječ o sukobu dviju subkulturnih skupina, navijača Bad Blue Boysa i pankera.

Kriminalističkom obradbom nije utvrđeno da bi motiv napada bio povezan uz subkulturne skupine i da su razlike među skupinama bile povod obračunu, izjavila je glasnogovornica PU-a Aleksandra Ljuba.

Pročitajte i ovo Vukovar Nakon divljačkog napada Vukovarci pripremaju prosvjed: "Sad je dosta, godinama nas teroriziraju! Neka se međusobno tuku, a mi ćemo pokupiti ostatke" Ivan Penava Nulta tolerancija "Napadači su Bad Blue Boysi": Penava oštro osudio tučnjavu u kojoj su u Vukovaru stradali maloljetnici

Policija, naime, sumnja da su se ubijeni Frano D. i desetorica njegovih maloljetnih prijatelja unaprijed, bez konkretna povoda, dogovorili da napadnu drugu skupinu mladića koja je bila u parku.

>> Blogerica u šoku: "Pokušala sam mu pomoći dok su se ostali samo razbježali..."

Napadači su došli pješice s Opatovine, nakon čega su potrgali drveni koš i grane s okolnih stabala kako bi se naoružali palicama. Zatim su, kako kažu u policiji, ničim izazvani pošli prema skupini mladića te bezrazložno, u nakani da se iživljavaju na javnom mjestu, napali Aleksandra K. i trojicu njegovih prijatelja u dobi od 20 i 23 godine, koje su tako "doveli u ponižavajući položaj i lakše ozlijedili".

Napadnuti Aleksandar K. je iz svoje naprtnjače izvadio sklopivi nož i tri puta ubo Franu D., koji je ubrzo umro, te u bedro teško ranio 17-godišnjaka koji se liječi u Kliničkoj bolnici "Dubravi".

Nakon sukoba i ubojstva skupine su se razbježale, no policija ih je uspjela uhvatiti te je devetoricu maloljetnih napadača sprovela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Aleksandar K. jučer se sam predao policiji, a danas se pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda branio šutnjom, nakon čega je zadržan u pritvoru.

Osumnjičen je za ubojstvo Frane D. i teško ranjavanje 17-godišnjaka kojega, pak, zajedno s još devetoricom napadača policija sumnjiči za kažnjivo djelo sudjelovanja u tučnjavi i nasilničkog ponašanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene