Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni dan u Hrvatskoj

'Ubojstvo i pljačke se mogu povezati s društvenim nezadovoljstvom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije pljačke, stravično ubojstvo u Zagrebu, dva pronađena tijela u Bjelovaru i seksualni prijestupnik. Niz zločina u istom danu u različitim dijelovima zemlje. Zašto se to događa pitali smo stručnjake.

Nakon svađe i fizičkog sukoba, 28-godišnji muškarac u zagrebačkoj Dubravi svoju je nevjenčanu suprugu zadavio golim rukama. Bilo joj je samo 20 godina. 'On je navečer u večernjim satima oko 23 sata ušetao u policijsku postaju u Dubravi te se sam prijavio i rekao što je napravio', rekla je glasnogovornica PU zagrebačke, Jelena Bikić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna By Nenad Hervatin Pred vama je Crna kronika by Red Carpet! Slika nije dostupna Strojovođa nije bio pijan Đurđevac: Starica se bacila pod vlak i poginula

>> FOTO: Ovo je muškarac koji je masturbirao pred djecom!

>> U kući kod Bjelovara pronađena dva raspadnuta leša

>> Opljačkana draguljarnica: Vezali trudnicu, jedan muškarac teško ranjen

>> Strava: U svađi zadavio nevjenčanu suprugu

Crna kronika nije zaobišla ni područje Bjelovara. U obiteljskoj kući u selu Kokincu pronađena su dva tijela u različitim fazama raspadanja. Pretpostavlja se da je riječ o starijem bračnom paru. Više će pokazati istraga, ali i najavljena obdukcija. Ne zna se je li riječ o ubojstvu.  Niz zločina istoga dana u različitim dijelovima države. Stručnjaci kažu da se ovakvi i slični slučajevi mogu povezati i s općim društvenim nezadovoljstvom i frustracijama, koje kod nekih može eskalirati u agresiju.

'Dovodi do mogućnosti veće učestalosti agresivnog ponašanja. To se naročito vidi kod osoba koje su i a priori agresivnije, koje nemaju dubokih moralnih usada', rekla je Vera Folnegović Šmalc, forenzički psihijatar.

I dok zagrebačka policija rješava najnovije krvavo razbojstvo draguljarnice u središtu grada, muke im zadaje i novi seksualni prijestupnik. Muškarac star između 30 i 40 godina u posljednjih je mjesec dana četiri puta zadovoljavao pohotu pred djecom. Sve koji o njemu išta znaju, policija moli za pomoć na broj 192.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene