Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojici iz Mađareva 15 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlado Matić iz Mađareva koji je lani u svibnju ubio suprugu, ranio kćer i susjedu te potom bio u višednevnom bijegu, danas je na varaždinskom Županijskom sudu proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na 15-godišnju zatvorsku kaznu.

Matić je proglašen krivim jer je 29. svibnja prošle godine oko 17,45 sati, nakon svađe, u kuhinji kuće u Mađarevu ispalio hitac iz automatske puške, koji je u šaku ranio njegovu kćerAleksandru, a zatim u daljnjoj putanji i suprugu Katicu u trbuh, koja je od ozljeda odmah preminula. 

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Nakon toga je otišao do kuće susjede Đurđice Topolovec, ušao unutra i prema njoj ispalio jedan metak koji ju je pogodio u trbuh, nanijevši joj prostrijelnu ranu prednje trbušne stijenke, koja je ocijenjena kao ozljeda lakše naravi. 

Automatsku pušku je kući inače donio nakon akcije "Oluje".

Matić je priznao djela, rekavši da suprugu nije namjeravao ubiti, već da je puška slučajno opalila kada su se on i kći za nju otimali. 

Susjedu je, pak, htio ubiti jer se miješala u njegov brak i smatrao ju je krivcem za loš odnos sa suprugom.

Nakon počinjenja djela pobjegao je i skrivao se pred policijom sve do 3. lipnja, kada je pronađen u kući brata svoje supruge u Jelenščaku. 

Optuženom je uz zatvorsku kaznu izrečena i sigurnosna mjera liječenja od alkoholizma, a do pravomoćnosti presude ostaje u pritvoru u kojemu se nalazi od 3. lipnja prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene