David Komšić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
David Komšić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas se održalo pripremno ročište na kojemu je određeno da suđenje Davidu Komšiću (20) za ubojstvo Kristine Krupljan počinje 1. veljače 2018. godine.


Iako je Komšić mlađi punoljetnik, suđenje neće biti zatvoreno za javnost.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Stravično ubojstvo žene na Krku: Nitko je nije vidio danima, ali susjedima je jedan detalj bio alarmantan David Komšić (Foto: Dnevnik.hr) Novi obrat u slučaju Komšić: Ubojica traži da mu se sudi kao žrtvi nakon što je 88 puta izbo trudnu Kristinu Krupljan

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević za Index je poručio kako je DORH-u predložio sporazum o priznanju i kazni, ali je njegov prijedlog odbijen.

"Odbijanje su obrazložili tvrdnjom da javnost traži više od nagodbe", rekao je Miljević i istaknuo kako je obrana u nagodbi nudila potpunuo priznanje što bi značajno skratilo cijeli postupak.

Zagrebački Županijski sud još je u listopadu potvrdio optužnicu za teško ubojstvo 20-godišnjem Davidu Komšiću kojega tužiteljstvo tereti da je u veljači ove godine iz ljubomore ubio svoju bivšu djevojku, 18-godišnju Kristinu Krupljan.

Nezaposleni konobar bivšu je djevojku izbo nevjerojatnih 70 puta. Djevojci, koja je bila i trudna, nije bilo nikakvog spasa.

Tužiteljstvo tvrdi da je David 18-godišnju Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora.

Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš. Pretragom mobitela koje su koristili utvrđeno je da su 19. veljače komunicirali vezano uz njezinu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina 21. veljače u komunikaciji spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u.