Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U obiteljskoj kući u križevačkom selu Ravenskom Pavlovcu 56-godišnja Ružica Tukša ubila je jutros iz puške ručne izrade svojeg 59-godišnjeg nevjenčanog supruga Dragutina Pavličeka.


Nakon Pavličekova nasilja žena je posegnula za oružjem koje je našla na tavanu svoje kuće bježeći pred njim. Kada ju je uhvatio, ispalila mu je hitac iz lovačke puške u prepone od čega je iskrvario.

Vezani članci Očevid kod Križevaca gdje je pronađen mrtav muškarac Užas kod Križevaca: Policija u kući pronašla mrtvog muškarca, ubijen je hladnim oružjem? Uhitili osumnjičenog Problemi s ilegalnim oružjem - 3 Koliko zapravo oružja ima u hrvatskim kućama? Automatska puška može se kupiti već za - tisuću kuna: "Lako ga je nabaviti, a i cijene su relativno niske"

Glasnogovornik koprivničko-križevačke Policijske uprave Dražen Laljek izjavio je da je 2005. godine policija intervenirala na poziv Ružice Tukša zbog nasilja i da je Pavličeku tada već bilo oduzeto oružje kućne izrade. Zbog šoka nakon današnjeg događaja Ružica Tukša i njezina 83-godišnja majka Jana odvezene su u koprivničku bolnicu.