Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalila se da joj nije dobro

Starica sjekirom brutalno ubila dvije štićenice udomiteljske obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubijene su dvije štićenice udomiteljske obitelji u Praporčanu.

Tijekom noći u udomiteljskoj obitelji u u međimurskoj općini Selnica, u Praporčanima u ulici Zrinski, 86-godišnja štićenica iz Tupšovca usmrtila je druge dvije štićenice iste udomiteljske obitelji, 88-godišnjakinju iz Svetog Urbana i 81-godišnjakinju iz Gornje Dubrave, potvrdio je za Dnevnik.hr Krunoslav Gosarić, glasnogovornik PU međimurske.

Pročitajte i ovo Nema poplave - 1 Ne boje se vode Dok se drugi muče, na sjeveru Hrvatske nema poplava: Evo kako su oni riješili nekad velik problem Zoran Milanović Slučaj APN Milanović: ''I dalje vraćam kredit. Država je Banožiću omogućila sve u životu''

Dojavu o ubojstvu u udomiteljskoj obitelji Irene Zamuda djelatnici PU međimurske zaprimili su oko 7,30 sati. Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su ubijene dvije štićenice, Marija Županec i Magdalena Horvat, rekao je Gosarić te dodao da je ubojstva počinila Alojzija Pokrivač.

Štićenica je ubojstva počinila s nekoliko udaraca sjekirom oko dva sata u noći. Sat vremena kasnije žalila se udomiteljici da joj nije dobro te tražila da je odvede u bolnicu. Pregledao ju je dežurni liječnik na Odjelu psihijatrije Županijske bolnice u Čakovcu, ali ništa nije upućivalo na to da je počinila ubojstvo.

Zamuda je također kazala kako ništa nije upućivala na ovakav čin, a to je potvrdila i liječnica dr. Željka Bošnjak koja se brinulo o zdravstvenom stanju svih štićenica, naglasivši da je Pokrivač u posljednje vrijeme imala respiratornih problema.

Da su dvije, od još deset štićenica koje se nalaze u udomiteljskoj obitelji mrtve, otkrila je snaha vlasnice za vrijeme doručka.

Žena koja je ubila štićenice s njima je, u kući u kojoj se udomljuju štićenici još od 2000. godine, često ulazila u verbalne sukobe. Od policije doznajemo da 86-godišnjakinja ima psihičkih problema, a motiv ubojstava je bio psihička rastrojenost. Policija je uhitila počiniteljicu dvostrukog ubojstva u Županijskoj bolnici u Čakovcu i sprovela je na psihijatriju. Tijekom poslijepodneva očekuje se njezino pritvaranje.

Na istoj adresi u Praporčanu od 2000. godine nalaze se dvije udomiteljske obitelji, jednu vodi Irena Zamuda, a drugu njezin sin Denis i sveukupno imaju deset štićenica. Riječ je o ženskim osobama starije životne dobi, koje su smještene pod pokroviteljstvom čakovečkog Centra za socijalnu skrb.
Ravnateljica Centra, Suzana Belović izjavila je da do sada nije bilo nikakvih problema u radu Udomiteljskih obitelji i da je ovo čin bez presedana. Belović je dodala da je sada prioritet pomoći preostalim štićenicama koje su u stanju šoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene