Tijekom noći na četvrtak zagrebački su vatrogasci na tri lokacije gasili požar na osam automobila. Dva automobila vatrogasci su uspjeli spasiti i na njima nema štete. Slijedi policijski očevid.

Galerija


Dojava o prvom požaru automobila u Zagrebu bila je nedugo nakon 3 sata. Naime, u 3:09 vatrogasci su dobili dojavu o požaru automobila na Kajfešovu brijegu 8. Gorio je kombi na parkiralištu, a vatra je zahvatila i dva automobila u blizini.

Vezani članci Požar u Španskom - 8 Buktinja u Zagrebu: 19 vatrogasaca gasilo požar u Španskom Vatrogasci gase požar, ilustracija - 1 Počela je sezona paljenja korova, vatrogascima su pune ruke posla zbog nemara: Ovih se pravila treba pridržavati kod spaljivanja otpada

Uz tri automobila koja su izgorjela, u blizini su bila još dva automobila, no zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca na ta dva automobila nema materijalne štete. Dvadesetak minuta kasnije vatrogasci su radili na dogašivanju. Na tu su intervenciju izašla dva vatrogasna vozila s devet vatrogasaca.

Nešto poslije 4 sata vatrogascima je stigla nova dojava. Radilo se o požaru automobila u Gradišćanskoj ulici 26 u Zagrebu. Na teren su ponovno izašla dva vatrogasna vozila s devet vatrogasaca.

Treća dojava o požaru bila je desetak minuta kasnije, u 4:40. Ponovno se radilo o požaru automobila u Veslačkoj 28. Vatrogasci su po dolasku na mjesto događaja zatražili pomoć cisterne jer su gorjela čak četiri automobila. Na teren su izašla dva vatrogasna vozila s osam vatrogasaca.

"Danas između 3 i 4 sata na području Črnomerca (Kajfešov brijeg, Gradišćanska) i Trnja (Veslačka) na za sada neutvrđen način izbio je požar na nekoliko vozila. Ozlijeđenih nema, slijedi očevid", priopćeno je iz zagrebačke policije. Slijedi policijski očevid kojim će biti otkriven uzrok požara.

Neslužbeno doznajemo da bi svi ti požari mogli biti povezani i djelo istog počinitelja.