Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zadru pretučen makedonski navijač

'Imam ranu od 10 centimetara na glavi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
42-godišnji Kole Popovski, navijač makedonske rukometne reprezentacije, pretučen je sinoć oko 18 sati dok je sa prijateljima, kako je rekao, šetao Zadrom nakon večere.

Prema policijskom izvješću Kole je napadnut drvenom palicom pri čemu je zadobio ozljede glave. Policija traga za počiniteljem. 

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Kole je za Novu TV ispričao kako je s prijateljima šetao središtem Zadra kada je na njega s leđa nasrnula nepoznata osoba i počela ga udarati po glavi. Kaže da je u trenutku napada na ulici bilo puno ljudi, a on je zbog udaraca na trenutak ostao bez svijesti. 'Nemam ništa slomljeno, a na glavi imam ranu od 10 centimetara. Boli me i ruka i prsni koš', objasnio je Kole te dodao da ne može na utakmicu jer mu se vrti i nemoćan je.

Popovski kaže kako je samo jedan od njegovih prijatelja na sebi imao šal makedonske reprezentacije dok ostali, uključujući i njega, nisu imali nikakva navijačka obilježja. On se sjeća dvojice napadača, a njegovi prijatelji kažu da ih je bilo četvorica. 

>> Lažno dojavili o bombi u hotelu rukometaša zbog vlastite promocije?!

>> Skandal u Zadru: Zastave skinute zbog pritužbi građana

>> Oštećeno vozilo srpskih oznaka

Na upit je li očekivao nešto takvo Kole je negativno odgovorio. 'Bilo smo u Varaždinu i bilo je fenomenalno, zajedno smo navijali s Hrvatima, svaku je večer u šatoru u središtu grada zajedno slavilo 3.000 ljudi, ma bilo je fenomenalno. U Zadar čim smo došli nastupio je šok', rekao je Kole.

Nakon što su se dobro zabavljali navijajući za svoju reprezentaciju u Varaždinu Kole i njegovi prijatelji nisu ni slutili da bi im se nešto ovakvo moglo dogoditi u Hrvatskoj.

Sve je više makedonskih navijača, a policija ih prati u stopu, jer je i sve više incidenata. Policija nema službenih dojava o dolasku srpskih navijača, kažu da očekuju manju grupu od njih 30-tak te da su spremni za njihov dolazak. 

Božidar Kalmeta, ministar mora, prometna i infrastrukture osvrnuo se na odluku zadaarskog gradonačelnika Živka Kolege sa se, zbog srpske zastave,  uklone zastave svih država natjecateljica rukometnog prvenstva. 'Mislim da nije trebalo uklanjati zastave, mislim da to nije civilizacijski čin', rekao je Kalmeta u nadi da se slični incidenti neće dogoditi do kraja prvenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene