Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

U Splitu u istom danu preminule dvije bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitski KBC dovedene su dvije mrtve bebe, a sumnja se da je uzrok njihove smrti možda i gripa.

Dvoje dojenčadi, starih četiri te četiri i pol mjeseca, dovedeno je mrtvo u KBC Split, a u slučaju starijeg dojenčeta utvrđen je i virus gripe tipa B, kako doznajemo od Marijana Sarage, predstojnika Klinike za pedijatriju KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pandemijski prizor U europsku zemlju vraća se nošenje maski: "Stroga preporuka" nema veze s COVID-om Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme"

Saraga međutim tvrdi da je prerano zaključivati da je gripa uzrok smrti starijeg dojenčeta, jer da je moguće uzrok smrti bebe bila i takozvana smrt u kolijevci. Bebu je dovezla Hitna pomoć na poziv roditelja, koji je nisu mogli probuditi. Saraga isto tako tvrdi da je dojenče u pitanju samo dan prije smrti bilo u potpunosti zdravo.

U drugom slučaju smrti koji se dogodio, mlađa beba je na Hitni kirurški odjel KBC-a dovedena bez znakova života. Saraga tvrdi da se ne može tvrditi da je smrt i ove bebe nastupila gripom te da će trebati pričekati određeno vrijeme prije nego što će liječnici to utvrditi.

Oba slučaja dogodila su se u nedjelju ujutro.

U Splitu je samo ove zime od gripe umrlo šest osoba, dok je u čitavoj Hrvatskoj zabilježeno 11 slučajeva smrti od gripe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene