Jozo Čabraja (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Jozo Čabraja (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

U splitsku bolnicu u ponedjeljak oko 17 sati, stigao je 28-godišnji muškarac s lakšom tjelesnom ozljedom trbuha nanesenom vatrenim oružjem.


Radi se o starom policijskom znancu Jozi Čabraji iz Kaštela kojem se sudilo za ubojstvo Marina Matijaša (20), prenosi Slobodna Dalmacija. Jozo Čabraja tereti se za ubojstvo Marina Matijaša u lipnju 2014. godine u Kaštel Novom.

Vezani članci Planuo auto na ulasku u benzinsku u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Dramatična snimka: Zapalio se auto na ulazu u benzinsku postaju u Splitu, vozačica uspjela pobjeći Mjesto brutalnog napada u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Svjedok brutalnog ubojstva u Splitu: "Izvukao je krvavi nož iz tijela žrtve, pljunuo mu u lice i počeo mu rezati kosu"

Predao se nakon nekoliko dana skrivanja. Prema optužnici Čabraja je pred školom Bijaći u Kaštel Novom ispalio hitac u desnu stranu Marinova čela, s namjerom da ga ubije. Od zadobivenih ozljeda Marin je sljedećeg dana preminuo u KBC-u Split.

Matijaš, presudu suda čeka na slobodi, nakon što mu je odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu istražni zatvor zamijenjen mjerom opreza obveznog javljanja policiji jednom tjedno i zabranom približavanja svjedocima u postupku.

Optuženi Čabraja proveo je u pritvoru nešto manje od maksimalnog roka od tri i pol godine. Čabraja je policijskim djelatnicima rekao da je riječ o samoranjavanju, dok ga je u bolnicu dovela nepoznata muška osoba. Policija istražuje slučaj.