Jozo Čabraja (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Jozo Čabraja (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

U splitsku bolnicu u ponedjeljak oko 17 sati, stigao je 28-godišnji muškarac s lakšom tjelesnom ozljedom trbuha nanesenom vatrenim oružjem.


Radi se o starom policijskom znancu Jozi Čabraji iz Kaštela kojem se sudilo za ubojstvo Marina Matijaša (20), prenosi Slobodna Dalmacija. Jozo Čabraja tereti se za ubojstvo Marina Matijaša u lipnju 2014. godine u Kaštel Novom.

Vezani članci Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) "Ubila sam je. Zatukla!": Odvjetnik žene osumnjičene za ubojstvo sestre ima plan kako ju spasiti Ivana Ninčević Lesandrić (Foto: Marko Lukunic/PIXSEL) Ninčević Lesandrić reagirala na rezultate inspekcijskog nadzora

Predao se nakon nekoliko dana skrivanja. Prema optužnici Čabraja je pred školom Bijaći u Kaštel Novom ispalio hitac u desnu stranu Marinova čela, s namjerom da ga ubije. Od zadobivenih ozljeda Marin je sljedećeg dana preminuo u KBC-u Split.

Matijaš, presudu suda čeka na slobodi, nakon što mu je odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu istražni zatvor zamijenjen mjerom opreza obveznog javljanja policiji jednom tjedno i zabranom približavanja svjedocima u postupku.

Optuženi Čabraja proveo je u pritvoru nešto manje od maksimalnog roka od tri i pol godine. Čabraja je policijskim djelatnicima rekao da je riječ o samoranjavanju, dok ga je u bolnicu dovela nepoznata muška osoba. Policija istražuje slučaj.