Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga se nastavlja

U Sotinu otkriveni posmrtni ostaci Hrvata ubijenih 1991.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vukovarskom prigradskom naselju Sotinu otkriveni su posmrtni ostaci hrvatskih civila ubijenih 1991. godine.

Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije izvijestilo je danas kako je tijekom istrage koju provodi u vezi s ubojstvom Hrvata civila u vukovarskome prigradskome naselju Sotinu 1991. godine došlo do podataka o mjestu na kojem su pokopani posmrtni ostaci civila ubijenih u Sotinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nedostupan hrvatskim vlastima Kazneno prijavljen za ratni zločin protiv hrvatskih civila 1991. u Opatovcu Slika nije dostupna Ratni zločin Srpski dobrovoljac u Vukovaru je 1992. zlostavljao i silovao djevojku: Tada je imao 15 godina, sada je uhićen

Navodi se kako je u suradnji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske, Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije zajedno s uredima za nestale Srbije i Hrvatske jučer u blizini Vukovara "provjerilo tu informaciju i pronašlo posmrtne ostatke".

>> Mladić izvrijeđao preživjelog Srebreničanina, istjerali ga iz sudnice

Podsjeća se kako je srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine 4. veljače pokrenulo istragu protiv više osoba - bivših pripadnika snaga "milicije" i "teritorijalne obrane Sotina" - zbog osnovane sumnje da su od polovice listopada do kraja 1991. u tome mjestu ubili 16 Hrvata civila.

Odvezli su ih na nepoznato mjesto gdje su iz automatskih pušaka pucali u civile, ubili ih i time počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civila, navodi se u priopćenju Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije.

U Domovinskom ratu ubijena su i poginula 64 Sotinjana, među kojima je još 32 njih na popisu zatočenih i nestalih osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene