Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprimljena prijava

U Rovinju u optjecaju krivotvoreni euri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici rovinjske policije su zaprimili prijavu 47-godišnjeg zaposlenika jedne mjenjačnice u Rovinju, o pojavi krivotvorenih eura.

Naime, nepoznati je muškarac u rovinjskoj mjenjačnici na Trgu na mostu promijenio pet novčanica po 200 eura, za koje je 47-godišnji djelatnik mjenjačnice naknadno utvrdio kako je riječ o krivotvorinama te o tome u petak oko 17 sati izvijestio policiju. Kaznenim djelom oštećena je pravna osoba iz Rijeke za više tisuća kuna, a policija traga za počiniteljima.

>> Split: Pune dvije godine podizala mirovinu pokojne sestre

PU istarska upozorava građane da obrate pozornost na novčanice eura koje primaju te da novac mijenjaju u ovlaštenim mjenjačnicama i drugim za to predviđenim institucijama, a ne na sumnjivim mjestima. Iz policije također navode kako je, prema podatcima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci na području Republike Hrvatske otkriveno više krivotvorenih novčanica eura nego kuna. Krivotvoreni euri bolje su kvalitete nego krivotvorene kune, što otežava njihovo prepoznavanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene