U sudaru osobnog automobila i gradskog autobusa na Jadranskoj magistrali poginule su tri osobe.


Nekoliko minuta prije 16 sati, kod mjesta Krilo Jesenice u splitsko-dalmatinskoj županiji dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su, prema informacijama iz policijske postaje Omiš, smrtno stradale dvije osobe. Još je jedna osoba preminula od posljedica nesreće. Ozlijeđeno je još šest osoba.

Vezani članci Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici, ilustracija U sudaru osobnog i teretnog vozila na zagrebačkoj obilaznici smrtno stradala jedna osoba Sudar Na skliskoj cesti ne otkazuju samo kočnice već i pamet

Sve troje poginulih iz osobnog automobila zagrebačkih registarskih pločica je starije životne dobi. Ozlijeđena je i vozačica osobnog automobila koji je bio iza zagrebačkog vozila kad je, želeći izbjeći sudar, udarila u zaštitnu ogradu.

U nesreći je sudjelovao osobni automobil i gradski autobus, a uzroci još uvijek nisu utvrđeni. Policija je izašla na teren te s Državnom odvjetništvom obavila očevid.

'Kolega mi je rekao da je u zadnji tren vidio vozilo koje je došlo iz suprotnog pravca, uopće nije mogao ni zakočiti, doživio je šok', ispričao je vozač jednog od autobusa.

'Ja sam vozio iz smjera Splita, čuo sam neki prasak, pretpostavio sam da je prometna, čekam već dva sata, ne mogu proći', rekao je jedan od očevidaca, Leo.

'Ja sam bio 100, 200 metara niže, što da vam kažem, ovo nije ništa čudno, svako godinu, dvije dana se ovo događa', kazao je Jure.

Policija kaže da se radi o najtežoj prometnoj nesreći ove godine na podrčju Splitsko dalmatinske županije.