U selu Hrastelnica pokraj Siska u požaru koji je buknuo u obiteljskoj kući, život je izgubila desetomjesečna djevojčica.


Požar u obiteljskoj kući u mjestu Hrastelnica buknuo je nešto prije 17 sati. U kući je u to vrijeme bio teško pokretni djed s dvoje unučadi u dobi od 10 mjeseci i 2,5 godine. Desetomjesečna djevojčica je poginula, a njezin brat i djed uspjeli su se spasiti, rekli su za Dnevnik.hr u PU Sisačko - moslavačkoj.

Vezani članci Požar u Kaliforniji Požar poharao Kaliforniju: Evakuirano 60.000 stanovnika, a stotine tisuća ih ostalo bez struje Policija, Ilustracija Teška nesreća u Požegi: Vozačica (37) autom naletjela na dijete, hitno je prebačeno u bolnicu

'Djed je teško bolestan, gotovo nepokretan i jednostavno nije uspio pomoći svojoj unučadi. Zazvao je susjeda koji je uspio izvući dječaka, dok je za unuku bilo prekasno. Vatra je već bila prevelika', rekao je mještanin Hrastelnice kojeg smo zatekli na požarištu. Vatrogasci su ubrzo stigli na poziv mještana i ugasili požar.

Dvadesetdvogodišnja žena i njezin dvije godine stariji suprug tako su ostali bez svoje male kćeri, dok im je sin (2,5) ozlijeđen i prevezen na liječenje u sisačku bolnicu. Zbog šoka u bolnici je završila i majka.

Stara prizemnica

Uzroci požara, koji je, po riječima susjeda, u samo nekoliko minuta poharao prizemnic, nisu poznati, a očevid će biti nastavljen u četvrtak ujutro.

Nekoliko minuta prije izbijanja vatre majka je automobilom otišla na autobusni kolodvor u Sisku po supruga, koji se vraćao s posla. U tih nekoliko minuta, vatra je uništila malu kuću izgrađenu 1958. godine kojoj je strop bio od trstike.

Uzroci vatre nepoznati

Na mjestu nesreće bila je i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Jadranka Huskić, koja je samo potvrdila da je u požaru poginula desetomjesečna djevojčica, te da uzroci požara još uvijek nisu poznati. (Agencija VLM/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook