Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar groma

U požaru izgorjela 4 bungalova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru koji je buknuo noćas oko jedan sat poslije ponoći u turističkome naselju Pakoštane u Pakoštanima potpuno su izgorjela četiri bungalova, doznaje se od zadarske Policijske uprave.

Snježne su pahulje, makar i nakratko, zabijelile zadarske masline. U ambijentu kojeg je s Velebita donijela bura najviše su uživali najmlađi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika tragedija Ubio ga grom, djevojka sve snimala s plaže: Pokrenuta je istraga Munja Korisni savjeti Što učiniti u slučaju udara groma i kako ga izbjeći? Hitnjaci poručuju: "Korisno je pravilo 30 + 30, a ako se ovo dogodi, možete postati sljedeća meta"

No promjena je vremena izazvala više štete nego koristi. U pakoštanskom turističkom naselju požar na slamnatim kućicama izazvao je udar groma.

Ne čekajući vatrogasce čuvari su sami razvukli šmrkove iz hidranta i počeli gasiti vatru.

Vatrogasci gotovo da i nisu imali potrebe izlaziti na intervenciju. Iako su došli odmah nakon dojave, 10-ak hrabrih čuvara već je lokaliziralo požar.

Iako bura u Dalmaciji bjesni i dalje vatrogaci kažu da je opasnost od požara minimalna. A s obzirom na temperaturu zraka male su i mogućnosti da će se snijeg zadržati. Vozačima se ipak preporučuje da se pripreme za zimske uvjete, jer s prevrtljivom prirodom nikad nije sigurno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene