Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potraga za nestalom Antonijom Bilić ušla je u 11. dan. U potragu se uključio i helikopter, a ispitano je preko 300 osoba.


Sutra će krenuti najopsežnija potraga za nestalom osobom u novijoj povijesti GSS-a. Iz te službe su nam rekli kako će u akciji, koja će krenuti od 7 sati ujutro i počet će od kuće obitelji nestale Antonije Bilić u selu Kričke, sudjelovati dosad neviđen broj ljudi.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Poznajem tog vozača, imao je financijskih problema' Slika nije dostupna Policija pronašla veliki broj tragova, čeka se nalaz vještaka

U akciju će se uključiti službe GSS-a iz čitave Hrvatske, policijske snage, psi tragači te čak i svi civili koji se odazovu pozivima, koje čitav dan emitiraju lokalni mediji. GSS je najavio i uključenje svojeg helikoptera u potragu za nestalom Antonijom.

Na području ove policijske uprave u sklopu intenzivne potrage za nestalom maloljetnicom Antoniom Bilić, danas tijekom dana će se pretraživati područje Drniša, a u pretrazi će, osim policijskih službenika biti uključen i policijski helikopter. Osim na navedenom području, pretraga terena će se obavljati i na području Gospića i Zadra, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Kontinuirano, kako u ovoj Policijskoj upravi, tako i u svim drugim Policijskim upravama i nadalje su u tijeku provjere za osobe koje, prema stalnim dojavama građana i policijskih službenika iz cijele Republike Hrvatske, fizički sliče foto-robotu. Do sada je poimenice provjereno preko 300 takvih osoba i za sada nitko od njih nije doveden u direktnu vezu s nestankom maloljetne Antonije Bilić, priopćila je policija.

Osim toga, pregledavaju i analiziraju se zapisi s nadzornih kamera na autoputu, graničnim prijelazima, benzinskim pumpama, parkiralištima i slično, a do sada pregledani materijali se detaljno i analitički obrađuju. Također se vrši i provjera podataka u svim prijevozničkim tvrtkama, koje koriste teretna vozila slična traženom teretnom vozilu.

'Svi pribavljeni podaci i informacije se kontinuirano kriminalističko-analitički istražuju, kroz analizu podataka pribavljenih operativnim radom na terenu i svih pristiglih dojava građana', stoji u priopćenju policije.

Niti jedna dojava se još nije pokazala onom pravom

Iako se u medijima pojavljuju priče o dojavama očevidaca, koji tvrde da su upravo oni vidjeli muškarca s fotorobota, policija ističe, kako se sve dojave provjeravaju i da se niti jedna dosad nije posebno istaknula u moru od preko 300 provjera.

Dosad se pisalo kako je jedna djevojka dojavila da ju je navodno isti vozač pokušao nagovoriti da uđe u njegov kamion 35 kilometara prije mjesta na kojem je pokupio nestalu Antoniju. Pisalo se i o vozaču kamiona iz Ogulina, koji je ispitan od strane policije, ali se ispostavilo da on nema veze s događajem, jer je imao provjeren alibi.

'To su dojave kao i sve druge. One se provjeravaju, ali nisu ništa značajnije od mnoštva drugih koje smo zaprimili', objašnjava Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko-kninske.