Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar potkrovlja zgrade u Vodnikovoj ulici ugašen je, nema ozlijeđenih ni stradalih, iako je potkrovlje u potpunosti izgorjelo, izjavio je danas novinarima vatrogasni zapovjednik Mario Fabijanić.


Neslužbeno se doznaje da je iz zgrade u kojoj je izbio požar glumac Rene Bitorajac iznosio stvari, a pomagao mu je prijatelj Luka Vidović.

Vezani članci Ženska imena u tragovima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Muška dominacija: Polovica gradova u Hrvatskoj nema niti jednu ulicu koja nosi žensko ime Ulica u kojoj je nesretni mladić tragično preminuo (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Svjedok tragedije u Zaprešiću: "Što da vam kažem? Dijete mi je umrlo na rukama jer doktora nije bilo... Koliko onda vrijedi njegov život?"

Mario Fabijanić, zapovjednik vatrogasaca,rekao je da će vatrogasci još par sati ostati na požarištu kako bi ga rasčistili i spriječili mogućnost ponovnog izbijanja požara.

Novinarima je potvrdio da su dojavu odbili u 11,54 sati i u vrlo kratkom roku vatrogasci su pristigli na požarište i zamijetili otvoreni plamen koji je izbijao izvan krovišta. 

Vatrogasci su odmah započeli s gašenjem iznutra, a imali su manjih problema u pristupu vatrogasnim ljestvama zbog parkiranih vozila i tramvajskih vodova. Spriječeno je daljnje širenje požara i nastavljeno s rasčišćavanjem požarišta.

U stanu nije nitko zatečen, materijalna šteta je dosta velika. Stanari susjednih stanova su napustili stanove radi vlastite sigurnosti, no nisu bili u opasnosti, rekao je Fabijanić.

Uzrok požara nije poznat, dodao je.