Obavijesti Video Pretražite Navigacija
davali zajmove i vršili pritisak

U policijskoj akciji uhićena dvojica kamatara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 33-godišnjaka iz Pule koji je kamatarenjem većeg broja osoba u Istri uzeo od njih nekoliko tisuća kuna.

Istarska policija uhvatila je 33-godišnjeg Puljanina i njegovog suradnika, tereteći ga da je većem broju ljudi davao lihvarske zajmove na čemu je navodno zaradio nekoliko stotina tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

 

Policija 33-godišnjeg Puljanina tereti da je od 2009. do 2013. davao zajmove većem broju osoba iz Rovinja i okolice, uz ugovaranje nerazmjerne imovinske koristi.

Osim za kazneno djelo lihvarskog ugovora, 33-godišnjaka se tereti i da je na razne načine vršio pritisak na osobe da mu nastave plaćiti visoke iznose nakon što su mu vratile višestruko preplaćeni dug.

 

'Za 10 tisuća eura uzeo mi je stan'

 

Prema jednoj osobi koja mu nije vratila sav novac, 33-godišnjak je primijenio silu i uzeo mu nekoliko stotina kuna pa ga policija tereti i zbog protupravne naplate.

 

U istom slučaju zbog iznude je uhvaćen 34-godišnjak s područja Svetvinčenta koji je zajedno s 33-godišnjakom vršio pritisak da osobe koje su vratile svoj dug nastave i dalje plaćati visoke iznose.

Budući da postoji sumnja da je kaznenim djelima oštećeno još osoba, istarska policija je pozvala građane da joj se s punim povjerenjem obrate u najbližu policijsku postaju. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene