Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Osuđen u Hrvatskoj

Peru: Uhićen krijumčar kokaina Slobodan Kašić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodan Kašić, u Hrvatskoj osuđen u odsutnosti na 13 godina zatvora zbog krijumčarenja 557 kilograma kokaina, uhićen je u glavnom gradu Perua na temelju Interpolove tjeralice, doznaje se u MUP-u.

Osim potvrde da je 68-godišnji Kašić uhićen u Limi u MUP-u nisu znali druge pojedinosti, a u Ministarstvu pravosuđa potvrdili su da već pripremaju zahtjev za izručenjem koji će uputiti peruanskim vlastima.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

Za Kašićem hrvatsko pravosuđe traga od 1997. kada je u kontejneru u riječkoj luci u dva navrata 1997. pronađeno 557 kilograma kokaina, vrijednog više od 210 milijuna kuna. Droga je brodovima Krasicom i Likom u kontejnerima u kontejnerima, pod carinskom deklaracijom da je riječ o plinskim štednjacima, dopremljena iz Ekvadora, a bila je namijenjena zapadnoeuropskom tržištu te manjim dijelom i hrvatskom tržištu.

Riječki Županijski sud je Kašića u listopadu 2001. u odsutnosti osudilo na 13 godina zatvora, a presudu je potvrdio i Vrhovni sud. Proteklih godina Kašić je osobno i putem odvjetnika u Hrvatskoj u nekoliko navrata opovrgao bilo kakvu povezanost sa zaplijenjenim kokainom.

Riječ je o bivšem vaterpolistu POŠK-a, Jadrana i Crvene zvezde, koji je 70-ih godina napustio tadašnju Jugoslaviju jer je odbio služiti vojni rok. Kratko je živio u Švicarskoj, a potom je otišao u Venezuelu, čiji je državljanin.

Prije dvije godine bio je uhićen u Caracasu, zajedno s još deset osoba koje su se povezivale s narkokartelima, no ubrzo je pušten na slobodu. U slučaju izručenja Hrvatskoj Kašić bi imao pravo na ponovno suđenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene