Volonteri azila Prijatelji Čakovec zabilježili su mučenje i ubijanje psa u naselju Parag nedaleko od Čakovca. Na teren je izašla krim policija.


U naselju Parag, nedaleko od Čakovca, volonteri azila Prijatelji Čakovec zabilježili su mučenje i ubijanje psa. Na snimci nasilja prema životinji koja se širi društvenim mrežama su i sasvim malena djeca.

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija Nasilnik iz Čakovca u noći pijan premlatio izvanbračnu suprugu, troje djece polio kantom vode dok su spavali U nesreći teško ozlijeđeni 44-godišnji traktorist Životno ugrožen: U nesreći teško ozlijeđen 44-godišnji traktorist

Upozoravamo da su video i fotografija uznemirujući!

Dojavu o ovom događaju je potvrdila i PU međimurska. "Mogu potvrditi da smo zaprimili dojavu o tome, krim policija je na terenu i kriminalističko istraživanje je u tijeku", kazala je glasnogovornica međimurske policije Marina Soldat.

U naselju Parag utopili psa - 1 U naselju Parag utopili psa Foto: Azil Prijatelji Čakovec

Osim utopljenog šteneta, iz azila poručuju da su uspjeli spasiti kuju i preostala dva šteneta. Najavljuju nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja. 

"Romsko naselje Parag. Nismo stigli na vrijeme. Predivno, nježno, drago štene prvo je živo strpano u kantu za smeće (imamo i snimku, ali i ovo što smo vam pokazali nam se čini previše), a potom utopljeno u potoku kraj naselja. Oprosti, draga dušo.
Uspjeli smo stići na vrijeme da spasimo mamicu i preostala dva šteneta koji su smješteni u sklonište.
Nama počinje nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja. I trenutno se osjećamo toliko nemoćni jer će svaki pas koji ostane u romskom naselju živjeti životom užasa i strave.
Podijelite, nek svijet ponovo vidi u kakvoj državi živimo. I nemojte reći, i djeci je strašno jer je. Ali djeca nisu u našoj glavnoj domeni djelovanja, a unatoč tome što nisu, pomagali smo i njima", objavili su na Facebooku.

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju