Mlada Francuskinja jučer je pala u ponor dubok 30 metara u krugu Nacionalnog parka Plitvička jezera. Trenutno je izvan životne opasnosti.

Galerija


Jučer oko 11:20 sati jedna od posjetiteljica Plitvičkih jezera je, prilikom obilaska i razgledavanja u blizini jezera Okrugljak, pala u ponor dubok 30 metara, doznajemo u policiji.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Jedna osoba poginula u slijetanju automobila s ceste kod Siska Banja Luka: Automobil potpuno uništio izlog trgovine tehničkom robom (Foto: Dejan Rakita/PIXSELL) Zapela joj štikla: Djevojka se automobilom zabila u izlog trgovine tehničkom robom

Posjetiteljica je najvjerojatnije prešla na drugu stranu zaštitne ograde na vidikovcu i poskliznula se. Pala je u ponor dubine 30-tak metara. Iz ponora su je izvadili djelatnici Nacionalnog parka, tzv. rendžeri.

U blizini se našla Hitna medicinska pomoć čijim je vozilom posjetiteljica prevezena do vojarne u Gospiću. Iz Gospića je vojnim helikopterom prevezena u KBC Sušak u Rijeci, dodaju u policiji.

23-godišnja Francuskinja je u teškom stanju. Zadobila je po život opasne povrede, a prema posljednjim podacima iz bolnice radi se o povredi kralježnice. Trenutno je izvan životne opasnosti.