Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premetačina po sudskom nalogu

U kući 55-godišnjaka pronađena veća količina oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U premetačini na temelju sudskog naloga jučer je u kući 55-godišnjaka iz Gradca Našičkog pronađena veća količina oružja i eksplozivnih naprava, koje je policija uz potvrdu oduzela, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

U priopćenju za javnost policija navodi da je među ostalim pronašla automatsku pušku, strojnicu, tri lovačke puške (za koje posjeduje dozvolu), tri ručne bombe i detonatorske kapsule, dva upaljača od protupješačke mine i ostalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dubrovnik: Pronađen bunker pun eksplozivnih naprava Slika nije dostupna Eksplozivne naprave kod Dalja i Našica

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 55-godišnjak počinio kažnjivo djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, zbog čega mu slijedi kaznena prijava ovlaštenome Državnom odvjetništvu i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Osječko-baranjska Policijska uprava podsjeća da je na snazi Zakon o oružju koji građanima omogućava dragovoljnu predaju oružja i minsko-eksplozivnih naprava bez prekršajne ili kaznene odgovornosti te dodaje kako svi oni koji žele predati nedopušteno oružje mogu nazvati na besplatni broj telefona 92.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene