Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kombiju zaustavljenom u Jastrebarskom policija je pronašla 21 Albanca koji su iz Hrvatske trebali biti prebačeni u Italiju.


Vozač kombija uhićen je i nakon kriminalističke obrade prepraćen u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, a 14 albanskih i sedam srpskih državljana naknadno će biti vraćeno u zemlje iz kojih su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Vezani članci Migranti, ilustracija Policija objavila detalje pronalaska 15 migranata: Zbog ozljeda dvojica muškaraca prevezena u sisačku bolnicu Očevid, ilustracija Pijan se kod mještana raspitivao za smjer: Umjesto u Brinje kombi pun migranata dovezao u – Dobrinj

Policija tvrdi da je "ilegalce" pronađene u teretnom prostoru kombija uhićeni 23-godišnjak iz Zagreba vozio do Rijeke, gdje su ih nepoznate osobe trebale sakriti, a potom prebaciti u Italiju.

Sumnjaju da je mladić bio dio lanca krijumčara koji je tijekom
travnja organizirao prihvat migranata s Kosova koji su u Hrvatsku ilegalno ulazili preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine. U Zagrebu su ih skrivali u obiteljsku kuću gdje su boravili nekoliko dana. Na dan kada su otkriveni nepoznata osoba kombijem ih je prevezla do motela, gdje ih je preuzeo uhićeni 23-godišnjak i pokušao ih odvesti u Rijeku, kažu u policiji.