Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Hrvatskoj uhićen srpski 'kralj sintetičke droge'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija uhitila je prošlog tjedna Jovana Lukića, kojega srbijanska policija traži zbog sumnje da je glavni organizator proizvodnje sintetičkih droga u Srbiji, potvrdio je glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

"Jovan Lukić uhićen je 15. svibnja na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, u Slavonskom Šamcu, na temelju međunarodne tjeralice srbijanske policije", kazao je Borovec te dodao da je uhićenik priveden u zatvor u Požegi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

Lukić se sada nalazi u ekstradicijskom pritvoru koji, prema međunarodnim konvencijama, može trajati najdulje 40 dana i u tom roku srbijansko pravosuđe mora zatražiti njegovo izručenje.

Prema pisanju beogradskog dnevnika "Blic" od srijede, Lukić, vlasnik njemačko-srpske firme "Dukla trejding", uhićen po srbijanskoj tjeralici na ulasku u Hrvatsku prije nekoliko dana, osumnjičen je da je glavni organizator proizvodnje sintetičke droge u ilegalnom laboratoriju u Krnjači, u kojoj je prošlog prosinca srbijanska policija zaplijenila više od dvije i pol tone amfetamina.

Lukićevo ime nije dosad spominjano u srbijanskoj javnosti, a nije spomenut niti nakon prošlogodišnje zapljene amfetamina u Krnjači, no policija je imala informacije o njegovoj ulozi u proizvodnji amfetamina, kao i podatke o tome da je nekoliko puta uvozio supstance od kojih se može proizvoditi droga.

Izvor lista kaže da su određena saznanja o Lukićevoj umiješanosti postojala u još jednom slučaju proizvodnje droga, čiji su akteri procesuirani i osuđeni prije dvije godine na visoke zatvorske kazne, ali tad nije bilo čvrstih dokaza protiv njega.

Prema izvoru "Blica", u vrijeme upada u ilegalni laboratorij u Krnjači Lukić se nalazio u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo - uz srbijansko - ima, te je u toj državi bio zaštićen od uhićenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene