Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinska policija otkrila je u mjestu Šemovec kraj Varaždina, 40-godišnjeg muškarca koji je u dvorištu uzgajao stabljike indijske konoplje, rečeno je jutros na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi varaždinskoj.


Tijekom jučerašnjeg dana policija je pretražila dvorište, kuću te prostore kojima se koristio muškarac, a tom je prilikom pronađena zasađena 41 stabljika indijske konoplje visine između 150 i 240 centimetara, kazala je glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić. Kolarić je dodala kako je vaganjem utvrđeno ukupno 120 kilograma konoplje čijom se preradom može dobiti oko 30 kilograma marihuane, a čija bi vrijednost u daljnjoj prodaji iznosila oko 210 tisuća kuna.

Pronađeno i oružje

Vezani članci Marihuana pronađena na Krku Pao "ratar" na Krku: Policija dilera uhvatila dok je zalijevao marihuanu u šumi Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane Crnogorac u Zadru dilao drogu: U njegovu domu pronađeno više od kilograma heroina

Osim konoplje kod muškarca je pronađena i jedna automatska puška, tri pištolja i 315 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva koje je nelagalno posjedovao. Zbog kazenog djela Zlouporabe opojnih droga te Nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari muškarac će tijekom dana biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu. Glasnogovornica Kolarić kaže da muškarac nije odranije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela. (Hina)