Na misi zadušnici održanoj za poginule i ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći u Kuparima i na Lastovu, na Božić i Badnjak, dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić poručio je da vozači ne sjedaju nespremni u aute.


Oko tisuću Dubrovčana okupilo se na misi zadušnici za poginule u dvije nesreće, u Kuparima i na Lastovu, u crkvi svetog Mihajla. Riječi monsinjora Mate Uzinića svi su pozorno slušali.

FOTO Strašna nesreća kod Dubrovnika: Poginuli 15-godišnjak i 16-godišnjak, više ozlijeđenih

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Crna subota na hrvatskim prometnicama: Četvero ljudi poginulo u prometnim nesrećama Hitna pomoć (Foto: Dnevnik.hr) Zdravstveni horor na jugu: Čitav Dubrovnik na samo jednom timu Hitne pomoći s liječnikom, a ministar tvrdi - nema drame

"U Dubrovniku se čuje jauk i plač na dan kada bi se svi trebali radovati. Božić je vrijeme radosti, a ona je prekinuta u obiteljima nastradalih mladića. Neka ova tragedija bude pouka nama svima da se zapitamo zašto se ovakve stvari stalno ponavljaju. Ne smijemo upirati prstom u nikoga, već samo u sebe. Koliko smo puta mi sjeli u auto, a da nismo bili spremni za vožnju. Koliko se puta nismo pridržavali uvjeta na cesti, vozili pod utjecajem alkohola, tijekom vožnje uzimali mobitel. I mi smo mogli izazvati nesreću. Oni fizički možda više nisu s nama, ali su u Gospodinu i s njima ćemo se jednog dana susresti", rekao je msgr. Uzinić, a prenosi dubrovački.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook