Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Tri pljačke počinjene su uz prijetnju vatrenim oružjem, a jedna uz verbalnu prijetnju. U svim pljačkama napadač je bio masiran. Nije poznato je li riječ o istoj osobi.


Jučer, 8. veljače, u popodnevnim satima u Zagrebu su bile četiri pljačke kioska i trgovina koje su počinili maskirani i naoružani razbojnici.

Prvo je oko 17 sati na Maksimiru na Markuševečkoj cesti, nepoznati maskirani počinitelj vatrenim oružjem zaprijetio djelatnici (26) kioska i otuđio više tisuća kuna.

Očevid u Zapruđu nakon pucnjave - 8 Pucnjava u Novom Zagrebu: 30-godišnjak ranjen u nogu, prevezli su ga u KBC Zagreb

Sat vremena kasnije maskirani počinitelj na Trnju u Rapskoj ulici zaprijetio je djelatnici (50) trgovine te otuđio novac i cigarete u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

U 19:15 na Trešnjevci u Zagorskoj ulici opljačkane su dvije zaposlenice (22, 22) trgovine. Maskirani i nepoznati napadač zaprijetio im je vatrenim oružjem i ukrao više tisuća kuna.

Dva sata kasnije, u istom kvartu, ali u Ulivi grada Vukovara, maskirani razbojnik zaprijetio je oružjem 31-godišnjoj djelatnici kioska i ukrao novac, cigarete i upaljače. Šteta je također bila nekoliko tisuća kuna.