Prilikom provođenja pojačanih mjera nadzora, 9. travnja 2016., carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije PU primorsko – goranske, pronašli su u osobnom vozilu 170,30 kilograma duhana.


Na Kikovici, pored naplatnih postaja Autoceste Rijeka – Zagreb, zatečen je hrvatski državljanin kako u osobnom vozilu, hrvatskih registracijskih oznaka prevozi sitno rezani duhan koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske, objavila je PU primorsko-goranska.

Vezani članci Prometna nesreća kod Suhopolja U teškoj prometnoj nesreći poginule medicinska sestra i pacijentica, kolege u šoku: ''Danas je naš posao na kotačima naplatio danak...'' Policijske lisice, ilustracija Bizarna ozljeda u Podstrani: Nogom razbijao vrata na stanu vanbračne supruge, sad se bori za život

Ishođenim nalogom za pretragu stana i stambenog prostora od strane Prekršajnog suda u Rijeci, izvršena je pretraga doma prekršitelja te je pronađeno još 2 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Slijedom navedenog protiv prekršitelja podnijet je prekršajni nalog u iznosu od 36.000,00 kuna, dok će se Područni carinski ured Rijeka dostaviti zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 94.765,00 kuna.