Policijski očevid, ilustracija
Policijski očevid, ilustracija Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Pixsell

Policija je u suradnji s zamjenicom Općinskog državnog odvjetnika u Gospiću provela očevid prometne nesreće koja se dogodila u utorak oko 11:40 na državnoj cesti D-1 kod Klapavice na području Općine Gračac.


Policija sumnja da se prometna nesreća dogodila kada se 25-godišnji vozač Volkswagen Passata bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kretao iz smjera Gračaca u smjeru Udbine. Iz za sada neutvrđenog razloga, automobilom je prešao na suprotnu prometnu traku.

Vezani članci Policija, ilustracija U teškoj prometnoj nesreći poginula mlada žena Prometna nesreća u Šibeniku - 3 Policija objavila detalje nesreće u kojoj je ozlijeđeno pet osoba: Podnesena kaznena prijava protiv vozača Hitne pomoći

Iz suprotnog smjera je dolazio automobil Citroen zagrebačkih registarskih oznaka. Uslijed sudara došlo je do zapaljenja Citroena i u njemu je poginuo muškarac dok je putnica ozlijeđena te je kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći.

25-godišnji vozač i 24-godišnja putnica iz vozila Volkswagen su kolima hitne pomoći prevezeni su u Opću bolnicu Gospić radi pružanja daljnje liječničke pomoći.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 12:30 do 16:45 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću naložilo je provođenje obdukcije, a policajci provode daljnje izvide kako bi utvrdili identitet poginule osobe i sve okolnosti nastanka prometne nesreće.