Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni tijekom vikenda

Trojica provaljivali i krali sve što im je došlo pod ruku u Križevcima: "Činili su to iz koristoljublja, ali i avanturizma. Iz 14 objekata nisu ništa uzeli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Križevački policajci uhitili su trojicu muškaraca u dobi od 20, 25 i 28 godina koje sumnjiči da su krajem prošle i početkom ove godine napravili čak 32 teške krađe u kojima su se domogli plijena od preko 87.000 kuna.

Uglavnom su provaljivali u vikendice, dva puta u poslovne prostore te jednom u obiteljsku kuću odakle su krali ručni alat, gorivo, zvučnike, informatičku opremu, vatrogasne aparate i druge predmete.

"Policijska postaja Križevci je unatrag dva mjeseca zabilježila veliki broj kaznih dijela teških krađa provaljivanjem. Nakon brojnih analiza došli smo do zaključka da se radi o istim počiniteljima. Dvanaest provala je počinjeno krajem 2020., a 19 tijekom siječnja. Dio dijela je izvršen na granici s Policijskom postajom Sveti Ivan Zelina. Ukupna materijalna šteta iznosi više od 87 tisuća kuna", kazao je voditelj kriminalističke policije PU Koprivničko-križevačke Romano Vaupotić.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec kazao je da sva trojica uhićena ovoga vikenda ispitana te da nije riječ o recidivistima. Dodao je da je u pretragama njihovih kuća te vozila koje koriste pronađeno više od stotinjak raznih ukradenih predmeta.

Uhićeni tijekom vikenda

"Tijekom vikenda su uhićeni, a nakon pretraga ispitani te će protiv njih biti podnijeta redovna prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovar. Nisu recidivisti i priznali su počinjenje djela pa nije bilo elemenata za istražni zatvor", istaknuo je načelnik Pukec.

"Krali su", rečeno je na konferenciji za novinare, "iz koristoljublja, ali i avanturizma. Dokaz tomu su i provale u 14 objekata iz kojih nisu ništa ukrali".

Miroslav Puž, koji od početka godine obavlja poslove načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke, dodao je da će inzistirati na profesionalnosti i odgovornost prema poslu i radnim zadaćama dodavši kako je i ovo kriminalističko istraživanje dokaz da se tu tako i radi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen očevid Policija objavila detalje nesreće na autocesti A1: Autobus prešao na zaustavnu traku i prevrnuo se na bok

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršili mjere Koronaparty u Bjelovaru: Policija upala na tulum, u klubu se okupilo 13 osoba, organizatorica zaradila prekršajni nalog

"Tri generalne smjernice koje zagovaram su preventivna aktivnost na suzbijanju nezakonitih radnji, jer ovo su izazovna vremena, budući da sad imamo još i covid te potrese. Zatim tu je represija koja mora biti ciljana i usmjerena samo prema prekršiteljima i počiniteljima kaznenih dijela. I treće od svih policijskih službenika očekujem profesionalnost i odgovornost, jer policijski posao nije posao nego poziv. I ako ćemo se svi tako ponašati, rezultati mogu biti ne dobri, nego još bolji", zaključio je prvi čovjek koprivničko-križevačke policije.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene