Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Osumnjičeni su prošle godine u siječnju počeli prijetiti maloljetniku te su od njega u nekoliko mjeseci izvukli 75.000 kuna.


Trojica mladića osumnjičena su da su lani od siječnja do lipnja u Splitu od maloljetnika, na ime izmišljenog duga, iznudili 75 tisuća kuna, prijeteći mu i da će ga baciti s balkona.

Vezani članci Zatvor u Splitu Iz splitskog zatvora premještena trojica zatvorenika, odvjetnica: ''Iznenađena sam jer ne znamo što je razlog'' Dezinfekcija kola hitne pomoći, ilustracija Pet ljudi u samoizolaciji: Splitski medicinski tehničar iz hitne pomoći zaražen koronavirusom

Osumnjičeni 18-godišnjak i dvojica 19-godišnjaka započeli su u siječnju iznuđivati maloljetnika nakon što su saznali da kod sebe ima nekoliko stotina kuna. Tad su ga lažno optužili za novčani dug i zaprijetili fizičkim napadom ako im ne preda 500 kuna.

Nakon što im je žrtva iz straha predala novac, nastavili su s lažnim optuživanjem i ucjenama te daljnjim iznuđivanjem novca, izvijestila je u četvrtak splitska policija.

U više navrata fizički su ga napali, a jednom prilikom doveli su ga na rub balkona katnice i prijetili da će ga baciti. Iz straha za svoj život maloljetnik je osumnjičenima u više navrata predao ukupno 75 tisuća kuna na ime nepostojećeg duga.

Protiv trojice osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena je kaznena prijava zbog iznude. (Hina)