Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitani svi svjedoci

Trojac iz afere Daimler pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojac osumnjičen u aferi Daimler pušten je iz pritvora u Karlovcu, jer su ispitani svi svjedoci istrage pa je razlog zbog kojeg im je određen pritvor, prestali postojati.

'Obzirom da su svi svjedoci istrage saslušani, razlog zbog kojeg su naši klijenti u pritvoru zapravo je prestao postojati i oni su pušteni da se brane sa slobode', potvrdio je za Dnevnik.hr odvjetnik Tomice Godeca, Tihomir Rubeša. Razlog je bio sprječavanje mogućeg utjecaja na iskaze svjedoka tijekom istrage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokretanje istrage Slučaj Daimler: Osumnjičeni u 30-dnevnom pritvoru Slika nije dostupna Afera Daimler Jurčić: Nitko mi ništa nije nudio, želim da sve završi

Pojasnio je kako su vremenski uvjeti određivanja pritvora samo okvirnog karaktera te da ih sudac mora odrediti jer je tako propisano zakonom, no čim prestanu postojati pravi uvjeti zadržavanja u pritvoru, osumnjičenici se mogu braniti sa slobode. Osumnjičeni Marko Vuković, Ivan Žabčić i Tomica Godec tako se od danas mogu braniti sa slobode.

>> Afera Daimler: Osumnjičeni poriču optužbe

>> 'Daimler trojac' ostaje u pritvoru 30 dana

Podsjetimo, Žabčića i Vukovića policija sumnjiči da su na privatne račune primili 250.000 eura od 'tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj'. Tim su novcem kupili nekretnine i poslovne prostore na području Karlovca, koje su kasnije iznajmili tvrtci čiji su u tom trenutku bili vlasnici te pozajmicu nikada nisu vratili. Treće osumnjičeni Godec tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti jer je, na račun pružanja konzultantskih usluga preko svoje tvrtke sa sjedištem u Americi, primio 1,6 milijuna eura, iako konzultantske usluge ustvari nisu bile obavljene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene