Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala Paklenica

Treking završio tragično: Odustao od utrke i krenuo natrag, pronašli ga mrtvog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je na području Male Paklenice smrtno stradao sudionik međunarodne treking utrke, priopćili si iz HGSS-a.

U 19.30 HGSS Stanica Zadar dobila je dojavu za pomoć sudioniku međunarodne treking utrke Velebit Ultra Trail koja se odvijala na Velebitu.

Pročitajte i ovo Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude" Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

Jedan od natjecatelja putem mobitela se javio svojoj obitelji da odustaje od utrke te da se vraća kroz Malu Paklenicu. No, kako se u očekivano vrijeme nije vratio i nije odgovarao na pozive svoje obitelji, posumnjali su da se nešto dogodilo.

Ubrzo je organizator utrke uputio poziv za pomoć gorskih spašavatelja koji su krenuli u potragu. Prilikom lociranja mobitela nestalog natjecatelja, putem Županijskog centra 112, stigla je dojava jednog planinara koji je naišao na tijelo. Tada su alarmirani policija i hitna pomoć.

Oko 20 sati gorski spašavatelji su stigli do tijela nesretnog trekera. Potom je uslijedio transport do parkirališta gdje je predano mrtvozorniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene