Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremao se za natjecanje

Tragedija u Splitu: Preminuo naš poznati jedriličar, pronašli ga krvave glave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lukša Cicarelli (JK Labud), poznati splitski 70-godišnji jedriličar, smrtno je stradao u utorak poslijepodne pri povratku s treninga.

Kormilar klase finn, Lukša Cicarelli, koji se spremao za veteransko svjetsko prvenstvo ovog svibnja u Španjolskoj, nakon sat i pol jedrenja po jugu jačine oko 20 čvorova, vraćao se u matičnu luku, u Uvalu baluni. No pred sam ulaz u valu, ispred benzinske postaje, Cicarelli se prevrnuo sa svojom jedrilicom, koju je brzo i ispravio te nastavio jedriti prema pontonu i hangaru matičnog kluba Labud, piše Slobodna Dalmacija.

No oko 14.45 sati, mladi laseraš Dominik Perković i njegov trener Marko de Micheli Vitturi, primjetili su kako se Lukšin finn nekontrolirao vrti ispred prvog "Navinog" mula. Zatekli su Cicarellija u jedrilici okrvavljene glave te su mu odmah pružili i pomoć, izvadili ga na ponton, pozvali prvu pomoć no ni svi napori oživljavanja, nisu nažalost urodili plodom. Mrtvozornik je u 15.30 sati proglasio smrt.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene